Polentás borjúmáj

Polentás borjúmáj

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A polentához:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg kukoricadara

A májhoz:

  • 3 dkg vaj
  • 4 vékony szelet borjúmáj
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 1,2 dl tejszín
  • 25 dkg fehér szőlő
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyünk fel tűzre 1 liter sós vizet! Ha forr, keverjük bele a kukoricadarát! Főzzük bele a kását! Öntsük 25 cm-es sütőformába, majd simítsuk el! Hagyjuk hűlni!

Borítsuk ki, szeleteljük fel, majd süssük meg mindkét oldalát olajon!

Forrósítsunk fel vajat és olajat egy serpenyőben, majd süssük pár percig a májat benne!

Öntsük hozzá a visszamaradt szafthoz a tejszínt és a bort! Tegyük bele a szőlőszemeket, majd ízesítsük borssal és sóval!

Neked ajánljuk