Pisztáciás mini torták

Pisztáciás mini torták

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 350 g cukor
  • 210 g liszt
  • 70 g keserű kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 240 ml tej
  • 240 ml fekete kávé
  • 120 ml olaj
  • 2 teáskanál vanília aroma

a pisztácia krémhez:

  • 110 g készen vásárolható pisztácia krém
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín

a tetejére:

  • 200 g jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és folyamatos keverés mellett a kávét, az olajat és a vanília aromát. 5 db 12-cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elosztjuk benne a tésztát. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk őket.

A krémhez a pisztácia krémet felolvasztjuk, belekeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Ezzel megtöltjük és vékonyan bevonjuk a tortákat.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és a torták tetejét bevonjuk vele. Apróra vágott pisztáciával díszítjük.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek