Pisztáciás kávé varázs

Pisztáciás kávé varázs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 nagy kanál kristálycukor
  • 8 nagy kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg sótlan pisztácia

a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 doboz mascarpone
  • fél kocka ráma
  • 15 dkg porcukor

a tetejére:

  • 1 tábla torta bevonó
  • 1 dl erős kávé
  • 4 kanál olaj
  • 4 kanál cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és a pisztáciát továbbverjük vele. Ezután belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük. Legvégül kanalanként beletesszük a 8 nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.

Kimargarinozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. (Villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá!

A vajjal összekeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a túrót és a mascarponet, és alaposan elkeverjük. Megkenjük vele a süteményünket. A tetejére egy lábasban a hozzávalókat összeforraljuk. Rákenjük a sütemény tetejére, és 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.

A receptet Kránicz Györgyi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk