Piskótatekercses túrótorta

Piskótatekercses túrótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • szilvalekvár

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 25 dkg szőlő
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét géppel a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval kemény habbá verem. Ezután a tojások sárgáját és a lisztet apránként hozzákeverem. Sütőpappírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.

Megtöltöm a lekvárral, és a visszatekerés után hűtőbe teszem fél órára.

Közben a töltelékhez összekeverem a túrót a tejföllel, a cukrokkal, a tojással, majd beleforgatom a leszemezett szőlőt. Félreteszem.

A kihűlt piskótát felszeletelem, és egy gömbölyű tálat kibélelek vele. A zselatint felforralom, és a töltelékhez keverem. Ezzel megtöltöm a piskótával kibélelt tálat, és megtöltöm a kész töltelékkel. Utána 3 órára hűtőbe teszem.

Neked ajánljuk