Piskótagolyó barackkrémmel

Piskótagolyó barackkrémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

a krémhez:

  • 30 dkg krémes túró
  • 20 dkg konzerv sárgabarack (vagy idényben friss)
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszínből vert kemény hab

a tálaláshoz:

  • 1-2 dl tejszínből vert kemény hab

Elkészítés:

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük.

Összekeverjük a sárgájás részt és a fehérje habot, majd beleszitáljuk a lisztet és kíméletesen összedolgozzuk.

A tésztából kanálnyi mennyiségeket teszünk egy sütőpapírral lefedett sütőlemezre. A tésztát habzsákból is kinyomhatjuk (úgy 32-40 halmocska lesz). Előmelegített, 180 C-fokos sütőben 10-12 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.

A kis piskótákat kézbe vesszük, és a lapos felénél lukat vájunk minden darabba.

A krémhez a barackokat a léből kivesszük, lecsöpögtetjük és nagyon apróra vágjuk. (Ha idényben friss barackból készítjük, a barackokat megmossuk, forrásban levő vízbe mártjuk, majd kivesszük, lehúzzuk a héját, a magokat eltávolítjuk, majd nagyon apróra összevágjuk.) Összekeverjük az összemorzsolt piskóta törmelékkel, amit kivájtunk. Hozzáadjuk az áttört túrót, cukrot, és végül a tejszínhabot is beleforgatjuk.

A piskóta lapocskák felét megtöltjük a krémmel, és betakarjuk az üres lapokkal. Tetejükre tejszínhabot kenünk, és félretesszük, pihentetjük, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk