Pikáns kapros húsgombóc

Pikáns kapros húsgombóc

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús (pulyka vagy sertés)
  • 2 marék rizs
  • 1 diónyi vörös hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál piros paprika
  • bors
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál keményítő

Elkészítés:

A rizst előfőzzük, majd kihűtjük. A darált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a rizst. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat készítünk, és egy lábasba tesszük őket. Felengedjük hideg vízzel, úgy hogy ellepje a húsgombócokat.

Ezután a kaprot apróra vágjuk, beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a húsgombócunk, elkészítjük a habarást, a tejfölt elkeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a keményítőt, csomómentesre kavarjuk. A megfőtt húsgombócokat kivesszük a léből és behabarjuk a hús levét. Kiforraljuk, végezetül visszarakjuk a húsgombócokat, összerotyogtatjuk, ízesítjük cukorral és ecettel, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk