Penne Arrabiata háziasan

Penne Arrabiata háziasan

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6-7 db paradicsom + 1 kis paradicsomlé (vagy 4-5 kisebb paradicsom + 1 konzerv paradicsom, szeletelt)
  • friss bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • chili
  • fekete olívabogyó
  • penne tészta
  • 1-4 kisebb gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj (vagy vaj, vagy napraforgóolaj)

Elkészítés:

A paradicsomot alul keresztbe bevágjuk, majd forró vízbe rakjuk, és ha már kicsit felpöndörödik a bevágott széleken, lehúzzuk a héját. Apróra vágjuk a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet is.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. Nagyobb csokor bazsalikomot adunk hozzá apróra vágva, illetve 1-2 gerezd fokhagymát. (Aki nagyon csípősen szereti adhat hozzá több fokhagymát is.)

A fekete olívabogyót egészben, vagy félbe vágva adjuk az ételhez. A mártást összefőzzük, a végén chilivel is ízesítjük.

Eközben a tésztát al dentére főzzük, a főzőléből adunk pár kanállal a szószhoz, hogy még krémesebb legyen, majd a kész tésztát összekeverjük a mártással. Legvégül nagyobb darabokra tépkedett bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Neked ajánljuk