Pekándós juharszirupos tekercs

Pekándós juharszirupos tekercs

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál xilit
  • 0,5 dkg só
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
  • 2,8 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál étolaj
  • *

a töltelékhez:

  • 50 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál xilit
  • 0,5 dkg só
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
  • 2,8 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál étolaj
  • *
  • pár evőkanál juharszirup vagy méz (vagy méz helyettesítő)
  • 15 dkg darált pekándió
  • 2 evőkanál xilit (vagy kristálycukor, barnacukor)
  • narancshéj (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval együtt addig dagasztjuk, amíg szép, egynemű tésztát nem kapunk. Félretesszük legalább egy órára, hogy megkeljen.

A diót egy kis vízzel leforrázzuk, hozzáadjuk az édesítőt vagy kristálycukrot. Óvatosan cukrozzuk, mert a juharszirup miatt is édes lesz.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát a sziruppal megkenjük, majd a diós krém is mehet rá. Feltekerjük és egyforma szeleteket vágunk belőle. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokrra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hasonló receptek