Pásztortarhonya

Elkészítési idő
75 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Közepesen bonyolult ételek
Árkategória
Közepesen költséges ételek
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg sertéscomb
- 1 szál parasztkolbász
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 burgonya
- 50 dkg tarhonya
- 4 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 erős paprika
- só
- 1 tk. feketebors
- 1 tk. őrölt kömény
- 2 ek. pirospaprika
Elkészítés:
A szalonna felét kipirítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Ráteszem az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig párolom. Hozzáadom a felkockázott húst, sózom, borsozom, kevés köményt szórpk rá. Pár percig együtt pirítom, majd rászórom a pirospaprikát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
A maradék szalonnát kiolvasztom, és aranybarnára pirítom rajta a tarhonyát.
Ha a hús puhulni kezd, beleteszem a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzöm. Az elpárolgó vizet pótolom, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, a tarhonya és burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
KATEGÓRIÁK
Hasonló receptek
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Sült paprikakrémes csirkés tészta
-
Csirkeszárnyas egytál
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Sonkával-tojással göngyölt csirkemell
-
1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)
-
Spárgás-sárgarépás csirkemellragu
-
Konfitált sertéstarja tavaszi zöldségekkel burgonyakosárban
-
Pulykapogácsa tormás majonézzel, tormás törtkrumplival
-
Francia macaron tejcsokikrémmel