Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 burgonya
  • 50 dkg tarhonya
  • 4 hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 erős paprika
  • 1 tk. feketebors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 2 ek. pirospaprika

Elkészítés:

A szalonna felét kipirítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Ráteszem az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig párolom. Hozzáadom a felkockázott húst, sózom, borsozom, kevés köményt szórpk rá. Pár percig együtt pirítom, majd rászórom a pirospaprikát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

A maradék szalonnát kiolvasztom, és aranybarnára pirítom rajta a tarhonyát.

Ha a hús puhulni kezd, beleteszem a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzöm. Az elpárolgó vizet pótolom, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, a tarhonya és burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Hasonló receptek