Pastel de Nata (Portugál krémes)

Pastel de Nata (Portugál krémes)

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 1 csomag leveles tészta
  • *
  • a vaníliakrémhez:
  • 4 dl zsíros tej
  • 5 db tojássárgája
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • csipet őrölt vanília
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál vaj
  • csipet só
  • *
  • a szóráshoz:
  • őrölt fahéj
  • porcukor

(12 db lesz belőle)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük és 12 db kb. 9 cm-es kört vágunk ki belőle.

A kis tésztakorongokat egy muffin tepsi mélyedéseibe nyomkodjuk. (Előbb az alsó peremét igazgatjuk bele, majd óvatosan felhúzzuk a tésztát a forma oldalára is.) A krém készítés idejére hűtőbe tesszük.

A vaníliakrémhez a keményítőt 1 dl tejjel és a tojások sárgájával csomómentesre keverjük. A maradék tejet a vajjal, cukorral, vaníliával, csipet sóval és citromhéjjal felforraljuk. A forró tejbe folyamatos keverés mellett lassan beleöntjük a keményítős folyadékot. Intenzív keverés mellett, közepes lángon 1-2 perc alatt besűrítjük. A sűrű pudingszerű masszát a tésztakosarakba szedjük, ügyelve arra, hogy csak kétharmadig töltsük meg a muffin formát.

250°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje több helyen szinte feketére sül. Fahéjas porcukorral megszórva, langyosan vagy hidegen tálaljuk

Neked ajánljuk