Parmezános karfiolkrémleves

Parmezános karfiolkrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 db burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom leve
  • 1,5 dl tej
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál parmezán
  • őrölt zsálya
  • őrölt bors
  • rozmaring

Elkészítés:

Olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá az aprított burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt. Szórjuk meg a szárított fűszerekkel is.

Öntsük fel zöldséglevessel addig, hogy ellepje a zöldségeket. Fedő alatt, közepes erősségű lángon főzzük puhára 15-20 perc alatt.

A leveshez adjunk hozzá tejet, majd vegyük le a tűzhelyről, és öntsük bele a citrom levét, majd fűszerezzük meg a felaprított bazsalikommal, petrezselyemzölddel, végül szórjuk meg a parmezánnal. Botmixerrel pürésítsük meg az egészet.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk