Parmezános csirke fűszeres sajtos töltelékkel

Parmezános csirke fűszeres sajtos töltelékkel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 x 200 g csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • fél csokor finomra vágott petrezselyem
  • 100 g Taleggio sajt (zsíros, lágy, krémes, kenhető, édes ízvilágú olasz sajt) a héja eltávolítása után apróra vágva
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás
  • 30 g olvasztott vaj
  • 80 ml olívaolaj
  • 250 g érett koktél paradicsom

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kakukkfüvet, a fokhagymát, a sajtot és 1 evőkanál finomra vágott petrezselymet összekeverjük.

A csirkemell filék vastagabb részénél hosszú, mély vágást (zsebet) ejtünk, beletöltjük a fűszeres sajtot és a zsebet fogpiszkálóval bezárjuk. A melleket megsózzuk.

A zsemlemorzsát a parmezánt és a maradék finomra vágott petrezselymet összekeverjük. A tojást egy kis lapos tálkába tesszük, megsózzuk és felverjük. A csirkemelleket először a tojásba, majd a morzsába forgatjuk, és egy olajozott serpenyőbe tesszük.

A vajat és az olajat felmelegítjük, a csirkére öntjük és 25 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és további 5 percig sütjük (vagy amíg megpuhult és a csirke és elkészült). Ízlés szerinti körettel – vagy csak a sült paradicsommal – tálaljuk.

Neked ajánljuk