Párduc keksz (gluténmentesen)

Párduc keksz (gluténmentesen)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes liszt
  • 125 g puha margarin
  • 125 gr porcukor (vagy édesítő)
  • 1 tojás
  • 20 g őrölt mandula (vagy dió)
  • 1 kávéskanál kakaó + 1 evőkanál kakaó

Elkészítés:

A kakaó kivételével a hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk, majd folpacka csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, majd az egyiket újabb két részre. A nagyobbik rész fehéren marad, az egyik kisebbik tésztába beledolgozzuk a kávéskanál kakaót, a másikba az evőkanál kakaót. Megint hűtőben pihentetjük.

Kivétel után a világosabbik tésztát 6 darabba vágjuk, és kb. 25-30 cm-es rudat sodrunk belőle. Ugyanígy járunk el a sötétebbik tésztával is, amit kicsit kilapítunk, és belecsavarjuk a világos tésztát.

Most a világos tésztát osztjuk 6 részre, kisodorjuk, kicsit lelapítjuk és belecsavarjuk a sötét rudakat. Egy folpackra tesszük: alulra 3 rúd, rá kettő, majd egy rúd. a Folpack-kal felcsavarjuk, ismét megy a hűtőbe.

Ha eleget hűsölt, kb. 8 mm-es szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.

Neked ajánljuk