Parasztos gazdag krumplis tészta

Parasztos gazdag krumplis tészta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g kockatészta
  • 2 fej hagyma
  • 5 db krumpli
  • 2 ujjnyi szelet füstölt szalonna
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • friss
  • hegyes
  • csípős paprika
  • ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik) majd a szalonnát, és a kolbászt kiemelve, a kisül zsíron, a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.

Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát. Amikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, és a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.

Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.

Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így, füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen, hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett. Az étel fotója is magáért beszél.

Neked ajánljuk