Paraszt tokány - hagymatokány

Paraszt tokány - hagymatokány

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • kb. 10 dkg szalonna
  • 2 tojás
  • kb. 1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 szelet kenyér
  • 2 kanál tejföl
  • kevés zsír a kenyér pirításához
  • ízlés szerint csípős paprika
  • petrezselyem, vagy más zöld fűszer (én snidlinget tettem hozzá)

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra szeljük, a hagymát megtisztítjuk, majd fél karikákra vágjuk. A kenyérszeleteknek a héját levágjuk, majd azt is felcsíkozzuk. Kevés zsíron enyhén megpirítjuk a csíkokra vágott kenyeret, majd félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, kicsit megsózzuk, elkeverjük szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütünk belőle. Ezt is felcsíkozzuk.

Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pirítjuk a szalonnacsíkokat, majd hozzáadjuk a hagymát is. Megsózzuk, és rövid ideig együtt sütjük. Egy löttyintés fehérbort öntünk hozzá, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe adjuk a felcsíkozott tojáslepényt, majd a pirított kenyércsíkokat is.

Összeforgatjuk, megvárjuk, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálaljuk. Nagyon picit meghintjük őrölt piros paprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve fogyasztjuk el.

Neked ajánljuk