Paradicsomos mozzarellás csirke

Paradicsomos mozzarellás csirke

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell vagy csirkecombfilé (ki melyiket szereti)
  • grill fűszerkeverék
  • pici olaj
  • 2 db közepes paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 kis dobozos natúr joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 csipet szárított metélőhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet (csirkecombfilét) kiolajozott tepsibe tesszük, majd bedörzsöljük grill fűszersóval. A húsok tetejére paradicsom szeleteket teszünk, azokra pedig mozzarella szeleteket. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk.

A fóliázott tepsit előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon kb. 10 percig sütjük-pároljuk.

Ezután a fóliát levesszük és a húst addig sütjük, ameddig a tetején a sajt szép barna, a hús omlós lesz.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A salátához öntetet készítünk. A natúr joghurtot a majonézzel és egy csipet szárított metélőhagymával simára keverjük.

A húst burgonyapürével, salátával és öntettel tálaljuk.

Hasonló receptek