Paradicsomos-karfiolos karaj

Paradicsomos-karfiolos karaj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db gomba
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2-2,5 kg karaj
  • 6 szelet bacon
  • 1 marék zöldbab
  • 6-8 db aszalt paradicsom
  • olaj
  • oregánó

A clafoutis-hoz:

  • 1 db főtt karfiol
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • 5 dkg vaj

Valamint:

  • petrezselyem
  • 1 konzerv kukorica
  • vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a húst, vágjuk egyenesre, a leeső részeket pedig kockázzuk fel, és kevés olajon a reszelt hagymákkal és a sóval pároljuk meg! Tegyük bele a gombaszeleteket is! Főzzük közepes lángon, míg a gomba elveszti a levét!

Nyissuk meg középen a karajt, és próbáljuk meg szétnyitni! Sózzuk be, a vágások közé pedig tegyünk babot!

Fektessük keresztbe a baconszeleteket a húson, rakjuk rá a húsos-gombás-hagymás keveréket, közepére pedig az aszalt paradicsomot! Göngyöljük össze, majd tekerjük körbe cérnával! Tegyük az egészet alufóliába, majd tepsibe! Süssük kis vízzel 200 fokon 1,5 órát! Szedjük le a fóliát, majd toljuk vissza a sütőbe 20 percre!

Karfiolfelfújt:

Verjünk lágy habot a tojásfehérjékből! Keverjük össze a tojássárgákat a sóval, a vajjal, a szerecsendióval, a rizsliszttel és a tejjel! Forgassuk bele a habot is! Vajazzunk ki egy 24 cm-es formát, majd nyomkodjuk bele a főtt karfiolokat! Ráöntjük a tojásos masszát, és 25 percig sütjük 190 fokon.

A kukoricát kevés vajon átforgatjuk, sóval és aprított petrezselyemmel ízesítjük.

Neked ajánljuk