Paradicsomos csirkecomb mexikói módra

Paradicsomos csirkecomb mexikói módra

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg zöld ceruzabab
  • 5 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db friss paradicsom kockára vágva
  • 3 db sárgarépa feldarabolva
  • 2 db piros chilipaprika felkarikázva
  • 1 üveges sűrített paradicsom (400 ml)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika kockára vágva
  • őrölt bors
  • édes chiliszósz
  • csípős chiliszósz
  • wok fűszerkeverék (gyömbéres-kurkumás)
  • zellerlevél
  • őrölt babér
  • kevés cukor
  • olaj

Elkészítés:

Szedjük le a bőrt a csirke felsőcombról. Nagy serpenyőben dinszteljük az apróra vagdalt hagymát, majd adjuk hozzá a csirkehúsokat, és pirítsuk át teljesen. Tegyük hozzá a zöldségeket, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, ceruzababot és kukoricát. Az egészet fedés alatt pároljuk húsz percig, kis vizet hozzáöntve.

Fűszerezzük ízlés szerint, keverjünk hozzá cukrot, chilipaprikát és szószt, majd a paradicsomos pürét, végül öntsük alá egy kis vízzel, és fedés alatt pároljuk még háromnegyed órát.

Petrezselymes párolt rizst szolgáljunk fel köretként.

Neked ajánljuk