Paprikás burgonyán sült kacsa

Paprikás burgonyán sült kacsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 1 hagyma
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • 3 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csípős paprika
  • 5 dkg zsír
  • 2 burgonya

Elkészítés:

A feldarabolt kacsa húsosabb részeit besózom, és egy tepsibe teszem. A zsír felét felforrósítom, a kacsára öntöm, és nem túl forró sütőbe teszem. 8-10 perc sütés után egy kevés vizet öntök alá, és félig megsütöm.

A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágom, megmosom és lecsurgatom. A zsírt fölhevítem, beleteszem a megtisztított és apróra vágott hagymát, és félig megpirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a köménymagot, elkeverem, megszórom a fűszerpaprikával, kevés vízzel fölengedem, kiforralom, beleteszem a burgonyát, megsózom, jól elkeverrm.

Ha már kezd zsírjára sülni a burgonya, hozzáteszem a felszeletelt zöldpaprikát, az egészben hagyott csípős paprikát, a feldarabolt paradicsomot, összekeverem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

A félig sült kacsát a tepsiből kiveszem, a zsírjából kimerek, és a tepsibe a paprikás burgonyát öntömk. A tetejére rárakom a kacsasültet, és közepes hőmérsékleten sütőben puhára sütöm.

Ha a kacsa is és a burgonya is megpuhult, kiveszem és tálalom.

Neked ajánljuk