Panna cotta sós karamellával

Panna cotta sós karamellával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 dl zsíros tejszín
  • 3 dl író
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 lap zselatin
  • 2 evőkanál porcukor

A karamellhez:

  • 1,5 dl kristálycukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 mokkásskanál só

Elkészítés:

Elkészítés:

A cukrot, a vaníliamagokat, az írót és a tejszínt összekeverjük, majd feltesszük forralóedénybe.

Melegítsük fel, de ahogy elérné a forráspontot, zárjuk el alatta a gázt, és keverjük hozzá az előzőleg hideg vízbe áztatott és kicsavart zselatinlapokat! Addig kell keverni, amíg fel nem oldódik a zselatin! Ha ez kész van, öntsük pohárkákba, majd hagyjuk kihűlni! Hűtőben hűtsük tovább!

Karamell: A cukrot olvasszuk meg egy serpenyőben! Ha sárgás lesz a színe, adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a tejszínt! Keverjük teljesen simára! Hűtsük ki! A karamellszószt a pudingok tetejére csorgatjuk.

Neked ajánljuk