Panna cotta kardamommal

Panna cotta kardamommal

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 dl görög joghurt
  • 3 dl tejszín (magas zsírtartalmú!)
  • 5 g agar-agar
  • 5 szem kardamom magjai, porítva
  • 9 dkg cukor
  • 1 kis marék sózatlan pisztácia, durvára vágva

Elkészítés:

A tejszínt és a joghurtot összekeverem (tejszínből két evőkanálnyit meghagyok későbbre), majd csaknem forrásig hevítem a cukorral és a kardamom magjaival.

A maradék tejszínt ugyancsak majdnem forrásig melegítem, majd hozzákeverem az agar-agart.

Összeöntöm a két folyadékot, melegítem míg csaknem felforr, majd üvegformákba öntöm és néhány órára elteszem a hűtőbe állni őket (még jobb eredményért hagyjuk egy egész éjszakán át állni).

Pisztáciával megszórom tálalásnál.

Hasonló receptek