Pándi meggytorta (országtorta 2009)

Pándi meggytorta (országtorta 2009)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A pikóstához:

  • 3 db egész tojás
  • 17,5 dkg kristálycukor
  • 14 dkg meggy
  • 0,33 dl tej
  • 10 dkg olaj
  • 7 dkg vaj
  • 19 dkg liszt
  • sütőpor
  • fél citrom héja és leve
  • csipet fahéj

Az allapkrémhez:

  • 2 dl tej
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 tojás sárgája
  • 7 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg mascarpone

A meggytöltelékhez:

  • 36 dkg meggy
  • 2 dl meggylé
  • 3,2 dkg pudingpor
  • 7 dkg kristálycukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1/4 citrom leve
  • csipet fahéj
  • 6 ml cherry brandy

A díszítéshez:

  • finomra darált pörkölt dió
  • tejszínhab
  • csokoládépasztilla
  • meggy
  • zöld marcipánlevelek

Elkészítés:

Keverjük össze a tojásokat a cukorral, hevítsük fel, majd csináljunk belőle kemény habot.

Turmixoljuk le a meggyet pépesre, adjunk hozzá olajat, vajat, tejet, citromot, majd forgassuk bele a tojáshabot.

Végül a szárazanyagokat is adagoljuk hozzá.

Akkor jó, ha enyhén folyós masszát kapunk.

A bekevert piskótát öntsük 3 db 23 cm karikába, süssük ki 210 fokon 12 percig.

Sütés után szórjuk meg cukorral, majd rakjunk rá egy sütőpapírt, és fordítsuk meg.

Az alapkrémhez forraljuk fel a tejet a cukorral és a mascarponéval, keverjük hozzá a fehér csokoládét, majd addig kevergessük, amíg fel nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a tojássárgáját. Végül, amíg még forró, turmixoljuk le.

A meggytöltelékhez daráljuk le, majd keverjük be a citromhéjjal és -lével a meggyet. A pudingport old fel a meggylé egy részével, a többit pedig forrald fel a cukorral, majd a pudinggal sűrűsítsd be. Ekkor keverd hozzá a meggyet, és forrásig kevergessük.

Töltsük a tortát 23 cm átmérőjű, 6 cm magas karikába. A piskótákat minden rétegben kenjük meg a meggykrémmel, majd a tejszínes krémmel. Végül kívülről is simítsuk rá a tejszínes krémet.

A tortát szórjuk meg finomra darált pörkölt dióval az oldalán, díszítsük tejszínrózsákkal, csokoládépasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel.

Neked ajánljuk