Pagodakarfiol saláta

Pagodakarfiol saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb pagodakarfiol
  • fél dl fehérborecet
  • fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
  • 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
  • 1 db uborka
  • 1 közepes fehér retek
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk, semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.

A többi zöldséget, megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ha a karfiol megfőtt, kihűtjük, majd tálra rendezzük a zöldségeket, enyhén megsózzuk, majd salátaolajat, illetve a borecetet csurgatunk rá, és egy-két órára hűtőbe tesszük.

(Nálunk a rablóhusi körete volt, de önálló vacsoraétel is lehet.)

Neked ajánljuk