Padlizsánkrémmel töltött paprika

Padlizsánkrémmel töltött paprika

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 50 dkg padlizsán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • 2-3 evőkanál friss citromlé
  • 0,5 dl étolaj
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 6 db közepes nagyságú paradicsompaprika

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a húsukat késheggyel mélyen bekockázzuk. Besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, jól kinyomkodjuk. Vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, puhára sütjük..

A petrezselyem zöldjét a vöröshagymával apróra vágjuk. A padlizsánok lágy belsejét turmixedénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet, fél kávéskanál sót, ízlést szerint őrölt borsot, az átszűrt citromlevet és az étolajat. Összeturmixoljuk, végül beledolgozzuk a majonézt is.

A megmosott paprikák kalapját levágjuk, kicsumázzuk, és megtöltjük a padlizsánkrémmel.

Neked ajánljuk