Padlizsángombócok paradicsommártással

Padlizsángombócok paradicsommártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 20-25 dió nagyságú gombóchoz:

  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. darált dió
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 mk. szárított menta
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 mk. rozmaring
  • frissen őrölt bors

A paradicsomszószhoz:

  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 tk. méz
  • oregánó
  • bors

Elkészítés:

A megszurkált padlizsánokat 180 fokon sütjük 40-45 percet ás langyosan meghámozzuk.

A húsát zsemlemorzsával, darált dióval, kissé felvert tojással, áttört fokhagymával, fűszerekkel dolgozzuk össze.

Gombócokat gyúrunk belőle és olajjal lekent sütőpapírral borított tepsibe pakoljuk őket.

180 fokon sütjük 15-20 percet, a felénél megfordítva őket.

Közben a mártáshoz felkockázott hagymát olívaolajon dinsztelünk és a passzírozott paradicsomot hozzáadjuk és ízesítjük.

Átforralva botmixerrel pürésítjük és a gombócokkal tálaljuk.

Neked ajánljuk