Pácolt borjúlábszár mártással

Pácolt borjúlábszár mártással

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúlábszár
  • 1 db narancs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek. vágott petrezselyem
  • 4 szem szegfűbors
  • 1 db babérlevél
  • bors

Elkészítés:

A szeletelt borjúlábszárat borssal dörzsölöm.

A hámozott narancs héját felaprítom, a hagymát és répát reszelem, a fokhagymát áttöröm.

Összekeverem őket 2 ek. olajjal, a narancs és citrom levével, szegfűborssal.

Ebben pácolom a húsokat babérlevéllel, hűtőben, 1 éjszakán át.

Következő nap a maradék olajon hirtelen kisütöm a húsokat, majd a páclével felöntve 1,5 órát párolom, lefedve.

A léből kiveszem a babért, belemorzsolom a leveskockát, és átforralva összeturmixolom.

Ezzel tálalom a húsokat.

Neked ajánljuk