Őzgerincben sült mákos

Őzgerincben sült mákos

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

a tésztához:

4 tojás

15 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

20 dkg darált mák

3 dkg liszt + a sütőformához

2 teáskanál sütőpor

1 evőkanál vaj a formához

1 evőkanál kakaópor a szóráshoz

*

a krémhez:

1 dl habtejszín

1 evőkanál rum, brandy

3 evőkanál porcukor

25 dkg mascarpone



Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy őzgerinc (vagy szögletes) sütőformát.

A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, majd a sütőporral elkevert kevéske lisztet is. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Közben a krémhez tejszínt kemény habbá verjük. A brandyben a porcukrot olvadásig kevergetjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval, végül a tejszínhabbal.

A kihűlt a tésztát a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk őket. A maradék krémmel a külsejét is bevonjuk. Ferdén szeletelve kínáljuk.



Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek