Őszibarackos túrógombóc

Őszibarackos túrógombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál só
  • 4 evőkanál búzadara
  • 4 db sárga húsú őszibarack vagy 8 fél őszibarack befőtt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj

a tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • porcukor

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá egy csipet sót és 4 evőkanál búzadarát, majd alaposan összedolgozzuk. Az őszibarackot megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.

Egy kis tálba vizet teszünk, a kezünket belemártjuk, veszünk egy tyúktojás nagyságú adagot a túrós masszából, a tenyerünkkel szétlapítjuk, a közepébe teszünk egy negyed őszibarackot, majd gombócot formázunk belőle. Addig formázunk így gombócokat, amíg a túrós massza elfogy.

A vizet sóval felesszük főni, ha felforrt belerakjuk a megtöltött túrógombócokat és főzni kezdjük. Addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

Amíg főnek a gombócok, addig kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.

A megfőtt gombócokat a vízből kiszedjük, és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. A tetejét megszórjuk porcukorral és langyos tejföllel kínáljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk