Őszibarack tésztakoszorúban

Őszibarack tésztakoszorúban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

8-10 darab tésztakoszorúhoz:

  • 0,6 dl tej
  • 0,6 dl víz
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg liszt

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája

A karamellizált őszibarackhoz:

  • 8-10 db őszibarack
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A tejet, a vizet, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, majd kis lángon, kevergetve forráspontig melegítjük. Ezután levesszük a tűzről, és apránként beleszórjuk a lisztet. Addig keverjük, míg teljesen csomómentes lesz. Ezután visszatesszük a tűzre, és közepes lángon, 1 percig, folyamatosan kevergetve, megpirítjuk a tésztát.

A forró tésztához hozzákeverjük a tojásokat. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát habzsákba töltjük, és 7-8 cm átmérőjű, kb. 1 cm magas tésztakorongokat nyomunk rá. Ezután lekenjük a tojássárgás-tejes keverékkel.

Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A karamellizált barackot a cukrot és a vajat egy edénybe tesszük, majd állandó keverés mellett világos színűre karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a citromlevet Ekkor belehelyezzük a felezett őszibarackokat, majd a karamellel locsolgatva pár percig főzzük, hogy a karamell bevonja a barack felületét.

A tésztakorongokat tányérra tesszük, majd mindegyik közepére őszibarackot helyezünk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk