Orosz pirog vargányával és sütőtöksalátával

Orosz pirog vargányával és sütőtöksalátával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piroghoz:

  • 40 dkg vargánya
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • pirospaprika
  • cayenne-bors
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 5 ág kakukkfű
  • 30 dkg tönkölyliszt
  • bors

A szószhoz:

  • 3 evőkanál aszalt áfonya
  • 1 db őszibarack
  • 4,5 dl 20%-os tejszín
  • 20 dkg camembert

A salátához:

  • 4 evőkanál tökmagolaj
  • 5 evőkanál dió
  • 1 db sütőtök

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Adjuk hozzá a cukrot a meleg tejhez! Morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, míg felfut! A lisztet, a sót, a borsot, 1 tojást és az élesztős tejet simára gyúrjuk. Tegyük bele az olívaolajat, majd gyúrjuk össze! Kelesszük duplájára!

Szeleteljük fel a megmosott gombát! Hevítsünk 2 kanál olajat, majd tegyük bele a gombát, a fokhagymát és a kakukkfüvet! Öntsünk hozzá 1,5 deci vizet! Borsozzuk, sózzuk, majd ízesítsük 1 csipet paprikával és cayenne-borssal! Ha elfőtte a levét, tegyük hozzá a vajat! Ha felolvadt, hűtsük langyosra!

Osszuk 8 részre a megkelt tésztát! Nyújtsuk 15 cm-es lappá! Halmozzuk az egyik felére a gombás töltelék 1/8-át, és hajtsuk rá a másik felét! Csipkedjük össze a szélét, hogy ne nyíljon ki! Kenjük meg a tetejüket a felvert tojással!

Toljuk 160 fokos sütőbe, majd süssük meg 30 perc alatt! Félidőben kenjük meg tojással!

Kockázzuk fel a sütőtököt, tegyük tepsibe, majd süssük puhára 30 perc alatt! Pirítsuk meg a diót, majd törjük durvára! Szórjuk rá a sütőtökkockákra, locsoljuk meg tökmagolajjal, sózzuk meg, majd forgassuk össze!

Szósz:

Felmelegítjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert. Beleszórjuk az áfonyát, alacsony lángon addig rotyogtatjuk, míg felolvad benne a sajt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, fél centis kockákra vágott őszibarackot. Kicsit besűrítjük, és tálalhatjuk is.

Neked ajánljuk