Oreo torta

Oreo torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • csipet só
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 db oreo vaníliás keksz
  • *

a gouache-hoz:

  • 200 g fehér csoki
  • 200 g tejszín
  • *

a tetejére:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • csipet só
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 db oreo vaníliás keksz
  • *
  • 200 g fehér csoki
  • 200 g tejszín
  • *
  • 2 dl cukrász tejszín
  • *
  • 50 g étcsoki
  • 2 teáskanál olaj
  • 8 db oreo vaníliás keksz

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor felhabosodik apránként hozzáadjuk a kristály cukrot és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a vizet, az olajat, a barna cukrot, habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval, narancshéjjal elkever lisztet és alaposan összekeverjük. A fehérjehab negyedével fellazítjuk a tésztát, majd a megmaradt habot apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal forgatjuk a tésztába, hogy ne törjön össze.

A tortaforma alját olajjal kikenjük, majd az alját kibéleljük sütőpapírral, erre öntjük a piskóta masszát, amit elsimítunk, egy kicsit a formát megütögetjük, hogy egyenletes legyen az alja. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25-30 percre (tűpróbáig sütjük), majd rácson hagyjuk kihűlni.

Miközben sül a tortánk, addig elkészítjük a krémet. Először első lépésként (akár előző nap) elkészítjük a fehér csokis-tejszínes ganache-t, aminek az a fortélya, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. (De aznap is elkészíthetjük, akkor kikel hűteni.)

A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot és citrom héját és levét, majd elektromos habverővel elektromos habverővel jól felverjük. Ha kihűlt a ganache, azt is a krémbe keverjük, és belefogatjuk a 6 db összetört kekszet. (Én egy tasakba tettem és klopfolóval darabosra törtem.)

A tejszínt felverjük, kemény csillagcsöves habzsákba szedjük. A csokoládét az olajjal mikróban felmelegítjük.

A kihűlt tortát három karikára vágjuk. Egy torta tartóra (vagy tányérra) tesszük az első lapot és megkenjük a krémmel, majd befedjük a következő lappal és rákenjük a maradék krémet. Végezetül befedjük a harmadik lappal. A tortát ízlés szerint díszítjük a tejszínnel, majd rácsurgatjuk az olvasztott csokoládét és a kekszeket elhelyezzük a tetején.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk