Ördögszekérgombás burgonyagombócok

Ördögszekérgombás burgonyagombócok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 200 g ördögszekér-laskagomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • frissen őrölt feketebors

a forgatáshoz:

  • liszt

Elkészítés:

Apróra vágjuk a gombát, a hagymát és a fokhagymát, majd megpirítjuk őket kevés olajon.

Felaprítjuk a toast kenyeret is, és vajon aranybarnára sütjük. Meghámozzuk a burgonyát, megfőzzük és a felét összetörjük. A másik felét lereszeljük. Ezután minden összetevőt összekeverjünk, majd hozzáadjuk a krumplilében lerakódott keményítőt is. Ízlés szerint megsózzuk.

A masszából kis gombócokat formálunk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre. Azután kiszedjük, és hűlni hagyjuk. Újraformáljuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olívaolajon ropogósra sütjük.

Ezután a pirított ördögszekér gombával, zöldségekkel, és kedvenc húsunkkal tálaljuk.

A receptet Németh Miklósné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek