Omlós-krémes almatorta

Omlós-krémes almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só

A szószhoz:

  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

A tetejére:

  • 5 db alma

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozom és 30 percen át pihentetem a hűtőben.

Eközben felkockázom az almákat héjastul.

A masszát egy piteformába simítom és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütöm.

A krémhez a tejszínbe, felvert tojást, vaníliás- és porcukort, illetve reszelt narancshéjat teszek.

Kiveszem a sütőből, ráhalmozom a krémet és az almadarabokkal kirakom a tetejét.

Közepes hőmérsékleten tovább sütöm, kb. 30 percet.

Neked ajánljuk