Omlós epres túrótorta

Omlós epres túrótorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 2 csepp citromlé
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojássárga
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk. reszelt citromhéj

A kenéshez:

  • 1 db tojássárga

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és hűtőbe teszem.

A töltelékhez kikeverem a hozzávalókat, az epret leszámítva.

Kikent tortaformába simítom a tészta több mint felét, hogy pereme is legyen.

Erre halmozom a túrós tölteléket és felezett eperszemekkel rakom ki.

A maradék tésztával lefedem a torta tetejét.

Lekenem egy tojássárgával és megszurkálom.

200 fokon sütöm 30 percen át.

Neked ajánljuk