Omlós csokoládétorta

Omlós csokoládétorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 5 ek. kakaó
  • csipet szódabikarbóna

A krémhez:

  • 2 tasak főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek. cukor
  • rum

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgát, cukrot kikeverjük, beleadagoljuk a kakaót és szódabikarbónás lisztet, majd felvert tojásfehérjét forgatunk bele.

Sütőpapírral borított tortaformába simítjuk a tésztát és tűpróbáig sütjük.

A krémhez összekeverjük a tejet és a pudingport, külön a vajat, cukrot, rumot és felverjük a tejszínt.

A három masszát összeforgatjuk, aztán olvasztott csokit öntünk bele.

A piskótát 3 lapra szeljük, majd megtöltjük és bevonjuk a csokoládékrémmel, majd ízlés szerint díszítjük.

Neked ajánljuk