Omlós-almás pite

Omlós-almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 30 szelethez:

Az alsó tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 mk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 mk. őrölt fahéj

A felső tésztához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor

Elkészítés:

Az alsó tésztához a sütőporos lisztet, vajat, cukrot, tejfölt, csipet sót dolgozok össze és becsomagolva hűtőbe rakom 30 percre.

A hámozott, csutkázott almát vékonyra szelem és szűrőbe téve forró vízbe mártom, főzöm 1-2 percet.

Utána hideg vízzel öblítem és félrerakom.

Tepsibe nyújtom a tésztát, villával szurkálom és 15 percet sütöm 180 fokon.

Az almát dióval, cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal forgatom és a tésztára halmozom, így sütve további 4-5 percet.

A felső tésztához kikeverem a tojássárgát, cukrot, majd felvert fehérjehabot forgatok bele és liszttel összedolgozom.

Ezt az almás rétegre simítom és 200 fokon sütöm 10-15 percet.

Neked ajánljuk