Oldalaskoszorú

Oldalaskoszorú

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas (sovány)
  • bors
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg hagyma
  • olaj
  • 60 dkg párolt zöldség
  • vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Egy, kb. 10-12 cm-es sertésoldalas csíkot vásároljunk! Megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk. A tetejét hintsük meg törött borssal, vékonyan kenjük meg olajjal!

Tepsibe helyezzük, majd forró sütőben mindkét oldalán hirtelen megkapatjuk. Ezután kevés víz hozzáadásával gyakori locsolgatás mellett megsütjük.

Emeljük ki zsírjából a két végét, hústűvel

tűzzük össze, és csontjával merőlegesen koszorúszerűen előmelegített tálra állítsuk rá!

Miközben a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát. Süssük ki, a szalonna zsírjában pirítsuk meg az apróra vágott hagymát! Meghintjük vágott petrezselyemmel, és megforgatjuk rajta a megpárolt zöldségeket.

Ízlés szerint utánasózhatunk vagy -borsozhatunk. A zöldségeket forrón a koszorú közepébe szedjük. Sült burgonya illik hozzá köretként

Neked ajánljuk