Olaj nélküli fánk füge lekvárral

Olaj nélküli fánk füge lekvárral

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes sütemény liszt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 3 dkg olvasztott Liga margarin
  • 150 ml langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • *
  • pici rizsliszt
  • *
  • a sütéshez:
  • margarin
  • *
  • a tálaláshoz:
  • fügelekvár

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát rizslisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek