Nyúlpörkölt sárgarépás burgonyagombóccal

Nyúlpörkölt sárgarépás burgonyagombóccal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúlhús
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 húsos paprika
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • őrölt bors
  • víz
  • 3-4 fokhagyma gerezd
  • borsikafű
  • rozmaringág
  • erős paprika
  • 60 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • petrezselyem zöld
  • 2-3 főtt sárgarépa

Elkészítés:

A pörkölt: aprítok hagymát, majd üvegesre párolom zsíron. Hozzáadom a darabolt paprikát, paradicsomot, majd a nyúlhúst, és összepárlom. Meghintem fűszerrel, majd kevés vizet öntök hozzá, végül megfőzöm.

Köret: Külön kifőzöm a répát. A burgonyát összetöröm és eldolgozom a liszttel, tojással, sóval és a vagdalt petrezselyemmel, majd kis gömböket formálok.

Forró vízzel megfőzöm a gombócokat, megöntözöm kis olajjal, majd összekeverem a répával.

Neked ajánljuk