Nutellás-mogyorós bejgli

Nutellás-mogyorós bejgli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Tészta recept 3 rúdhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1,3-1,4 dl tej

Töltelék anyagai:

  • 45-50 dkg Nutella
  • 12-15 dkg háztartási keksz
  • 25-30 dkg mogyoró

Elkészítés:

Tészta készítése:

A hideg tejben feloldom az élesztőt, a cukrot és a tojás sárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsolom. Ha a tészta rögösre áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrom. A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. A tésztát három részre osztom, gömbölyítem, hűtőben letakarva pihentetem.

Töltelék készítése:

A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverek.

Bejgli összeállítása: A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtok. A 30 dkg tölteléket a tésztákra terítem úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtom, hosszabbik oldalról pedig feltekerem. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan megkenem a bejgliket, és száradni hagyom. A száraz tojásrétegre újabbat kenek, majd langyos helyen, lassan 1 óráig kelesztem a tésztát. Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek, először forró 220°C-os, majd ha szép barna kérge van, kicsit lehűtött 200°C-os sütőben készre sütöm. Ha kihűlt, szeletelve tálalom.

Neked ajánljuk