Nutellás fánk

Nutellás fánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 50 dkg rétesliszt
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl meleg tej
  • 3 db tojás
  • só, ízlés szerint
  • 300 g Nutella

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tej és cukor kíséretében felfuttatjuk. Egy nagy tálba szitáljuk a liszteket és a cukrot, összekeverjük, majd szépen sorban jöhet bele az olvasztott vaj, az élesztős tej, a meleg tej és a tojás. A végén picit megsózzuk.

Egy konyhai robotgép dagasztókarjával (vagy egy fakanállal és a kezünkkel) tésztává gyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.

A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, és lisztezett felületen hasonló méretűre nyújtjuk őket. Elhelyezzük az egyik tésztán a teáskanálnyi nutella gombócokat egymástól kb. 5-6 centiméterre, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát. A széleket és a „Nutella” dombok

A receptet Lakatos Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk