Néger kocka

Néger kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg kristály cukor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 csomag sütőpor

a tészta kenéséhez:

  • sárgabarack lekvár

a hab hozzávalói:

  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citrom leve

a mázhoz:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg Rama margarin

(a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Elkészítés:

Már a látványa is fantasztikus. Nem csoda, hogy gyorsan elkapkodta a családom.

A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tészta masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba).

Amíg sül, elkészítjük a habot: Vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük. A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját. Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.

Elkészítjük a kakaós mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon), és még melegen a kemény habra öntjük, simítjuk. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk