Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 db narancs
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás

a töltelékhez:

  • 15 dkg Extra Jam (sárgabaracklekvár)

a szóráshoz:

  • 1 evőkanál vaníliás cukorral elkevert porcukor

Elkészítés:

A narancsot alaposan megmossuk. A vajat a porcukorral elektromos keverőgéppel, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a sütőporral elkevert lisztet is. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, de a legjobb, ha egész éjszaka ott hűsöl.

Másnap a tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, 2 darabot lekvárral összeragasztunk és vastagon meghintjük porcukorral.

A receptet Wagansommer Alexandre küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk