Narancsos savarin

Narancsos savarin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 3 narancs
  • 20 dkg cukor

A tésztához:

  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • baracklekvár
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg és szeleteljük fel a narancsokat! Forraljuk fel a cukrot 3 deci vízzel, tegyük bele a narancsszeleteket, majd lassú tűzön főzzük 10 percig! Szedjük ki a szeleteket sütőpapírra, majd hagyjuk lecsepegni!

Keverjük habosra a tojást, a vajat és a cukrot! Adjuk hozzá a likőrt és a narancshéjat! Vegyítsük el a lisztet a mandulával, a sóval és a sütőporral! Dolgozzuk bele a masszába!

Vajazzunk ki egy savarin formát, és béleljük ki narancsszeletekkel! Simítsuk bele a tésztát! Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt! Hagyjuk hűlni!

Melegítsük fel a lekvárt! Borítsuk tálcára a sütit, majd kenjük meg a lekvárral!

Neked ajánljuk