Narancsos-mazsolás túró rudi torta

Narancsos-mazsolás túró rudi torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:

  • 6,5 dkg csoki
  • 6,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg liszt

Az első túrós réteghez:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • narancs reszelt héja
  • 2 g zselatin
  • mazsola

A második túrós réteghez:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • narancs reszelt héja
  • 2 g zselatin
  • mazsola
  • tortadara

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokit. Keverd habosra a vajat a két féle cukorral, add hozzá a tojást és a lisztet. Miután elkeverted, öntsd bele a csokit, és töltsd egy 20cm átmérőjű kibélelt tortaformába, és előmelegített sütőben 25 percig süsd 150 fokon. Ha kész hagyd kihűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

Az első túrós réteghez keverd a túrót a kétfajta cukorral, reszeld bele a narancs héját. Közben a tejszínt épphogy csak forrald fel, vedd le a tűzről, öntsd bele a zselatint, és keverd simára. Hagyd kihűlni, és amikor már langyos, keverd hozzá a túrós maszlaghoz, majd szórd bele a mazsolákat is.

Az ekkora már kihűlt tortát rakd vissza a formába, simítsd el rajta a túrós tölteléket, és tedd be a hűtőbe egy órára.

A második túrós réteget ugyanúgy csináld meg mint az elsőt.

Vedd ki a hűtőből a tortát, szórd meg jó alaposan tortadarával, kanalazd rá a második réteg túrót, egyenletesen oszlasd el, és ismét tedd be a hűtőbe egy órára.

A csokibevonathoz, gőz fölött olvaszd a csokit, keverd simára, öntsd nyakon vele a hűtőből kivett tortát, tedd vissza ismét a hűtőbe a tortát amíg meg nem dermed rajta a csoki, szeleteld fel, és tálald!

Neked ajánljuk