Narancsos-mákos keksz

Narancsos-mákos keksz

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

16 db-hoz:

  • 15 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál mák (egész)
  • 2 db tojássárga (nagy)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3-4 evőkanál narancslé
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A mákot pár pillanat alatt megpörköljük, majd teljesen kihűtjük. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, összegyúrjuk (annyi narancslevet adjunk hozzá, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk).

Ezután nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kissé ellapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük a kekszeket, majd a sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.

Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.

Neked ajánljuk