Narancsos linzerkoszorú

Narancsos linzerkoszorú

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az omlós tésztához:

  • 1 db narancs reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás

a tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg darált cukrozott dió

a töltelékhez:

  • sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, majd minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.

Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Az összes linzert sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk.

Sokáig eláll.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk