Narancsos lazac spárgás és zöldfűszeres dresszinggel

Narancsos lazac spárgás és zöldfűszeres dresszinggel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személynek:

A lazachoz:

  • 2 db lazacfilé
  • 1 db narancs
  • 4 dkg vaj
  • citromlé
  • őrölt színes bors

A zöldfűszeres szószhoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk. kukoricaliszt
  • 1/2 ek. aprított snidling
  • 1/2 ek. aprított kakukkfű
  • 1/2 ek. aprított petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Valamint:

  • 25 dkg spárga
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:

A lazacokat ízesítem sóval, borssal, citromlével, majd 30 percet hagyom állni.

A narancskarikákat kettészelem.

2 nagy sütőpapírt vajjal kenek, ráfektetem a lazacokat és a naranccsal kirakom a tetejüket, majd becsomagolom.

Közepes hőfokon sütöm 25-30 percet.

A dresszinghez a hagymát, zöldfűszereket felaprítom és zöldségalaplével, borral felöntött serpenyőbe rakom, ízesítem szerecsendióval, fehérborssal és a fele levét elpárolom, hogy sűrűsödjön.

Tűzről levéve turmixolom, szűrőn áttöröm, majd kukoricalisztes tejszínnel habarom be és pár percet főzve besűrítem.

A spárgát roppanósra főzöm kissé sós vízben, majd 1 ek. vajon megforgatom sózva, borsozva.

A lazacot a spárgával és a dresszinggel csurgatva tálalom.

Neked ajánljuk