Narancsos-csokis süti

Narancsos-csokis süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 dkg liszt
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 8 tojás
  • 11,5 dkg aprított dió
  • 30 dkg vaj
  • 34 dkg cukor

A tészta megkenéséhez:

  • narancslekvár

A mogyorós krémhez:

  • 7,5 dkg édes ostya
  • 2 kanál mogyorópraliné
  • 7,5 dkg tejcsoki

A csokis-narancsos krémhez:

  • 15 dkg étcsoki
  • 25 dkg tejcsoki
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszínhab
  • 0,6 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1,3 dkg vaj
  • 1 dl narancslé

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük el az olvasztott vajat és az olvasztott csokit! Tegyük bele a tojásokat, majd verjük kemény habbá a cukorral! Keverjük össze az egészet a liszttel, a kakaóval és a dióval!

Süssük meg a tésztát! Kenjük meg a tésztát felforrósított narancslekvárral!

A mogyorós krémhez a pralinét a vízgőzben felolvasztott csokoládéval és az összetört ostyával elkeverjük, és a tésztára kenjük.

Narancsos krém:

Forraljuk fel a narancslét a cukorral! Olvasszuk fel a csokikat, majd adjuk hozzá a forró tejszínt! Keverjük bele a tojássárgákat, a cukros narancslevet és a vajat is! Hűtsük le!

Keverjük bele a tejszínhabot! Kenjük a süti tetejére az így elkészült krémet!

Hűtsük 3 órát a sütit!

Vonjuk be a tetejét olvasztott étcsokival!

Neked ajánljuk