Narancsos csirkenyárs grillezett barackkal és hercegnő karalábéval

Narancsos csirkenyárs grillezett barackkal és hercegnő karalábéval

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a nyárshoz:

  • 200 g csirkemell
  • 1 evőkanál méz
  • kevés chili
  • rozmaring
  • bors
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál vaj

valamint:

  • 5 barack
  • 1 evőkanál méz

a hercegnő karalábéhoz:

  • 2 karalábé
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj

Elkészítés:

A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mézzel, rozmaringgal ízesítjük és a naranccsal a nyársra húzzuk, majd sütőzacskóban a vajat is beletéve megsütjük.

A barackot mézzel lekenjük és meggrillezzük.

A karalábét sós vízben megfőzzük, a vízből kivesszük, összeturmixoljuk, kevés borssal, szerecsendióval, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojássárgáját és az útifűmaghéjat. Nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek